Nyår
Vi gör jul och nyår godare och enklare för dig!
Nyårsmeny 2024
Till nyårsafton erbjuder vi en trerätters nyårssupé, förberedd för er att slutföra det sista hemma. Välj mellan kött, fisk eller vegetariskt och vi erbjuder också en anpassad meny för de yngre gästerna i sällskapet. Våra kockar provlagar, sätter samman en välkomponerad nyårsmeny, planerar och lagar, så kan ni bara fokusera på att umgås och ha en riktigt trevlig nyårskväll.
->Instruktioner och ingredienssförteckning Nyårsmeny 2024 - Klicka här för PDF
Dryckesförslag till Nyårsmeny 2024
Hummersoppa
Här föreslår vi ett smakrikt och fatlagrat vitt vin som möter soppans fylliga och gräddiga konsistens. Även ett mousserande vitt vin passar bra för att lätta upp den krämiga smaken.
- Maison Bonjour, Chardonnay, Frankrike, 99kr, Nr. 79671.
- Sancerre, Frankrike, 239kr, Nr. 5338
- Philippe De Nantheuil, 269kr, Nr. 77262 (Champagne)
- P.Lex, Italien 125kr, Nr. 77889 (prosecco Brut)
- Alkoholfritt alternativ: Richard Juhlin, Frankrike, 89kr, Nr. 1915 (mousserande)
Jordärtskockssoppa (vegetariskt alternativ)
Ovan nämnda mousserande viner passar bra, eller ett vitt vin ur kategorin ”Friskt & fruktigt” som du hittar förslag på till Torskryggen nedan.
Oxfilé
Till denna rätt passar både röda kryddiga och mustiga viner eller ett mer fruktigt vin, beroende på vad man föredrar. Föredrar man en öl krävs lite mer karaktär. Rätten är smakrik, sälta och rostade toner finner du i muffinsen. I rödvinssåsen finns en viss sötma som också gärna får speglas i vinet.
- Casa Marrone, Italien, 115kr, Nr. 73570
- Xavier Vignon, Frankrike, 125kr, Nr. 2151
- Muga Reserva, Spanien, 329kr, Nr.90384
- Jus Griotte, Frankrike, 99kr, Nr. 1913. alkoholfri Bärmust
- Öl: Remmarlöv, Svensk Malt, 18:90 kr, Nr. 1451
Torskrygg
Till torskryggen föreslås ett friskt vitt vin som kompletterar vitvinssåsen med Fänkål och Champagne. En ljus lager er ett väldigt bra alternativ till denna rätt man inte dricker vin.
- KWV Chardonnay, Sydafrika, 99 kr, Nr. 7055
- Bonterra, Chardonnay, USA, 149kr, Nr. 16632
- Maison Jean Loron, Frankrike, 199kr, Nr. 95409
- Edenvale Verdejo, Spanien, 89 kr, Nr. 90145. (Alkoholfritt)
- Öl: Brouwerij De Ryck Blond. Belgien, 24,90 kr, Nr. 1473
Ostronskivling & Gotlandslinser (vegetariskt alternativ)
När du serverar en rätt med den delikata ostronskivlingen och de nötaktiga gotlandslinserna, vill du ha ett vin som lyfter fram och kompletterar dessa smaker på bästa sätt. Dessa viner passar utmärkt.
- Bonterra, Chardonnay, USA, 149kr, Nr. 16632
- Xavier Vignon, Frankrike, 125kr, Nr. 2151
Passionscheesecake
Har man kommit så här långt genom middagen kan man vara lite trött på vin och en kopp kaffe kanske passar fint. Men vill man ha mer vin så krävs här ett söt vitt vin med eller utan bubblor.
- Nivole Moscato dásti, Italien, 99 kr, Nr. 7787
- Ecologica, Argentina, 99 kr, Nr. 7926 (Mousserande)
- Nozeco Peach Bellini, Frankrike, 59 kr, Nr. 11921 (Alkoholfritt mousserande)
Förrätt
Hummersoppa
toppas med rostad paprika- & chiliolja
och serveras med frasig smördegspinne
Varmrätt
Oxfilé
serveras med Pommes duchesse smaksatt med kantarell & persilja, rödvinssås, brynt schalottenlöksmör samt vinegretteslungad sallad på sparris, polkabeta och rädisor
alternativt
Torskrygg
serveras med Pommes duchesse smaksatt med kantarell & persilja, vitvinssås med fänkål och champagne samt vinegretteslungad sallad på sparris, polkabeta och rädisor
Dessert
Passionscheesecake
med äkta vanilj och passionsfrukt, serverad i glas och toppas med kokoscrumble
Menyn kommer förberedd för dig att slutföra hemma. Kött/fisk kommer färskt, övrigt är förstekt, förkokt eller förbakat. Vegetarisk meny samt anpassad meny för de yngre gästerna finns också att beställa. (Se nedan)
Boka din nyårsmeny online eller i butik senast 27/12 kl.10. Begränsat antal, först till kvarn. Pris 399kr/person, barnmeny 145kr/person.
Beställ Nyårsmeny online; Klicka här för att hitta din närmsta butik och välj "Beställ online".
VEGETARISK MENY
Förrätt
Jordärtskockssoppa
toppas med rostad paprika- & chiliolja och serveras med frasig smördegspinne
Varmrätt
Ostronskivling & Gotlandslinser
i Savoykålsknyte med champinjoner & körsbärstomater,
serveras med en potatis- och zucchinikaka, fetaostkräm och vinegretteslungad sparris, polkabeta & rädisor
Dessert
Passionscheesecake
med äkta vanilj och passionsfrukt, serverad i glas och toppas med kokoscrumble
Tillagning och innehållsförteckning
Rekommendationer för hur ni tillagar maten.
Läs igenom hela instruktionen innan ni börjar.
Utrustning som krävs (eller kan vara bra att ha):
Ugn, häll/platta, stekpanna, kastruller, stektermometer (för bästa resultat), ugnsfast form/ugnsplåt.
Eventuell extra garnityr som EJ ingår men gör måltiden ännu trevligare:
Timjan till oxfilén och jordärtskocksoppan.
Dill eller krasse till hummersoppan & torskryggen.
Citronmeliss till Passionscheesecaken.
Förberedelser:
Värm ugnen till 175C ̊. Ugnstemperaturen är en rekommendation men tänk på att alla ugnar är olika. Har du en varmluftsfunktion på din ugn har du en bättre effekt.
Kött och fisk bör inte vara kylskåpskallt vid tillagning. Ta ut det ur kylskåpet ca en halvtimme innan tillagning.
Förrätter
Hummersoppa (innehåller laktos, glutenfri om du undviker smördegspinnen)
2 dl soppa per portion.
Värm soppan i en kastrull på låg värme. Se till att röra om under uppvärmningen så att den inte bränner i botten.
När det är dags att servera soppan häller du upp den i tallriken och droppar i paprika- & chilioljan och garnerar med en dillvippa. Smördegspinnen lägger du elegant på tallrikskanten.
Har ni beställt laktosfri till någon i sällskapet ska denna person ha Jordärtskocksoppa istället för hummersoppa.
Jordärtskocksoppa (Vegetarisk & laktosfri) (glutenfri om du undviker smördegspinnen)
2 dl soppa per portion.
Värm soppan i en kastrull på låg värme. Se till att röra om under uppvärmningen så att den inte bränner i botten.
När det är dags att servera soppan häller du upp den i tallriken och droppar i paprika- & chilioljan och garnerar med en dillvippa. Smördegspinnen lägger du elegant på tallrikskanten.
Varmrätter
Oxfilé (Laktos och glutenfri) 150 gr pp
Ta köttet ur påsen och torka det lätt med hushållspapper innan tillagning. Då köttet är vakumpackat efter styckning kan det oxidera något (mörkna) och uppstå en doft när påsen öppnas. Lufta och torka köttet torrt i rumstemperatur en stund så att det inte är kylskåpskallt vid tillagning. Tillaga i stekpanna eller ugn. Ugnstemp: 175 C ̊.
Då variationen på ugnar är stor är detta endast en rekommendation. Med fördel använder du en stektermometer för att nå bästa resultat.
Köttet är ej kryddat så salt och peppar rekommenderas. Köttet kan stekas, i smör eller olja, helt klart i stekpanna eller om man är ett större sällskap så bryner man på köttet runt om för att sedan tillaga det färdigt i ugnen. Tänk på att köttet fortsätter att stiga i temperatur någon grad en stund efter att det plockas ur stekpannan eller ugnen.
50 grader – medium/rare
54 grader - medium
62 grader – välstekt
Saknar du termometer eller känner du dig osäker kring tillagning av köttet, så googla ”steka rött kött” så hittar du många bra tips.
Torskrygg (Laktos och glutenfri) 160-180g pp.
Torsken är ej kryddad så salt och peppar rekommenderas.
Här finns två alternativ för tillagning.
1. Stek torsken i rikligt med smör med skinnsidan ner först. Använd en sked att ösa smöret som finns i pannan över torsken. Med fördel använder du en termometer och siktar på mellan 46–52 grader i kärntemperatur på torsken.
2. Baka torsken i ugnen på 130–150 grader i ca 12 min (Skinnsidan ner). Salta och peppra, lägg en klick smör uppe på fisken. Använd gärna termometer även här och sikta på mellan 46–52 grader i kärntemperatur.
Pommes Duchesse (Laktos och glutenfri) Till Oxfilé & Torsk
Ugnstemp: 175 C ̊. Värm i mitten av ugnen i ca 20 min. Sätt på grillfunktionen
sista minuterna för att få gyllenbrun och fin färg.
Vinegretteslungade grönsaker (Laktos och glutenfri) Till alla varmrätter
Sparris, polkabeta & rädisor är dressade med vinegrette och redo att serveras. Lägg grönsakerna i botten på tallriken och placera sedan Oxfilén, Torsken eller Savoykålsknytena på grönsakerna.
Rödvinssås (Laktos och glutenfri) Till Oxfilé
½ dl per person.
Värm såsen försiktigt i en kastrull. Ett tips för att höja smakerna ytterligare är att ”smöra av” såsen. Detta innebär att man precis innan servering lägger en liten klick smör i såsen som långsamt får smälta ner. Ger en rund smak och en glansig och fin finish.
Brynt scharlottenlökssmör till oxfilén (glutenfri) Till Oxfilé
En smörtopp per portion placeras uppe på det stekta köttet.
Vitvinssås med fänkål & champagne (Laktos och glutenfri) Till Torsk
Ca ½ dl per person.
Värm såsen i en kastrull på låg värme. Se till att röra om under uppvärmningen så att den inte bränner i botten.
Savoyknyten Ostronskivling & Gotlandslinser (Laktos och glutenfri)
2 st Savoyskålsknyten per portion.
Ugnstemp: 175 C ̊. Värm i mitten av ugnen i ca 15–20 min i ugnssäker form.
Kan förslagsvis läggas bredvid potatis- & Zucchinikakan som ska bakas på samma sätt.
Potatis- & Zucchinikaka
Ugnstemp: 175 C ̊. Värm i mitten av ugnen i ca 15–20 min i ugnssäker form eller på galler.
Fetaostkräm
Fetaostkrämen serveras kall och ripplas över Savoykålsknytena.
Dessert
Passionscheesecake
Ta ut cheesecaken ur kylen ca 30 min innan servering och skruva av locket. Toppa gärna med lite citronmeliss. Sedan är det bara att njuta!
Har du beställt laktos- eller glutenfri? Dessa desserter har vi märkt upp så du inte ska kunna ta fel.
Meny Barn
Liten Tacopaj
Färsen i pajen är tillagad. Baka av pajen i ugnen på ca 175 C ̊10-15 min.
Kycklingfilé, klyftpotatis, plocktomater samt husets Bearnaise
Ugnstemp: ca 175 grader.
Kyckling och klyftpotatisen är färdigt och behöver bara värmas. Formen som kyckling och potatisen levereras i tål ugn men se till att ta bort locken som annars smälter när det blir varmt. Värm i cirka 15 minuter. Glöm inte ta ur bearnaisen innan du värmer maten.
Chokladmousse
Chokladmoussen är klara att serveras. Bara att ta fram ur kylen och njuta.
Lycka till och ha kul, detta fixar du galant! ✨
Vi önskar er en riktigt trevlig kväll och ett härligt GOTT NYTT ÅR
Innehållsförteckning:
Hummersoppa:
Grädde (Högpastöriserad GRÄDDE (ursprung Sverige), stabiliseringsmedel (karragenan)), vitt matlagningsvin ( vitt vin 98,8% (Ursprung Spanien), salt, peppar, antioxidationsmedel (vitamin C), SULFIT (konserveringsmedel) kaliumsorbat (konserveringsmedel), metavinsyra (surhetsreglerande medel), tomatpuré (tomat, salt, citronsyra), skaldjursfond (RÄKskal MSC, morot, lök, tomatpuré, salt, vitlök, fänkålsfrön, lagerblad), hummerfond (vatten, HUMMEREXTRAKT 1,7%, RÄKPULVER), salt, tomatpuré, maltodextrin, naturlig arom, arom, modifierad majsstärkelse, grönsaksjuicekoncentrat (purjolök, lök), rödbetspulver (maltodextrin, rödbetsjuicepulver), förtjockningsmedel (xantangummi), örter, kryddor), gul lök, vitlökspasta (vitlök, rapsolja), majsstärkelse, salt, timjan, socker, vitpeppar. (Kan innehålla spår av BLÖTDJUR, FISK)
Jordärtskockssoppa:
LAKTOSFRI GRÄDDE (GRÄDDE, laktasenzym, stabiliseringsmedel (karragenan)), Jordärtskocka (jordärtskocka, rapsolja, citronsyra), vitt matlagningsvin (vitt vin 98,8% (Ursprung Spanien), salt, peppar, antioxidationsmedel (vitamin C), SULFIT (konserveringsmedel) kaliumsorbat (konserveringsmedel), metavinsyra (surhetsreglerande medel)), lök, timjan, vitlök, salt, socker, vitpeppar, majsstärkelse.
Rostad paprika- & chiliolja
Rapsolja, strösocker, salt, sambal oelek (Mald chilipeppar, salt, vatten, surhetsreglerande medel ättiksyra, konserveringsmedel (natriumbensoat)), cayennepeppar, grillad paprika (Röd paprika (55%), vatten, havssalt, socker, Surhetsreglerande medel: ättiksyra)
Smördegspinne
VETEMJÖL, SMÖR* 20%, riven OST 6,5%, jäst, OSTPULVER 2%, salt, HELMJÖLKSPULVER, KORNMALTEXTRAKT. *Ursprung EU. Kan innehålla spår av soja och senap.
Oxfilé
(Ursprung: Brasilien)
Torskrygg:
Ryggfilé av TORSK (Gadus morhua).
Savoykålsknyten Ostronskivling & Gotlandslinser
Ostronskivling, gotlandslinser, savojkål, champinjoner, grillad zucchini (Zucchini (65%), solrosolja, vinäger, salt, kryddor, surhetsreglerande medel: E330. Kan innehålla spår av: SELLERI), semitorkad tomat (Tomatklyftor, vegetabilisk olja, vitlök, timjan, salt), lök, vitlökspasta (vitlök, rapsolja), oregano, timjan, dragon, salt, svartpeppar, körsbärstomat.
Potatis- & zucchinikaka
Potatis, grillad zucchini (Zucchini (65%), solrosolja, vinäger, salt, kryddor, surhetsreglerande medel: E330. Kan innehålla spår av: SELLERI), salt, mjölkfritt matfett (Vegetabiliska oljor (raps, solros), vatten, kokosfett, salt (0,9%), emulgeringsmedel (lecitin), beredning av bondböna, naturlig arom, vitaminer (A, B1, D)), cheddar och mozzarella (Pastöriserad koMJÖLK, potatisstärkelse, salt, mikrobiell löpe, startkultur, färgämne (E160b))
Fetaostkräm
Majonnäs 48% (rapsolja, vatten, ÄGGULA, förtjockningsmedel (guarnkärnmjöl, xantangummi, modifierad majsstärkelse), ättiksprit, socker, SENAPSFRÖ, salt, vinäger, kryddor, konserveringsmedel (kaliumsorbat), färgämne (betakaroten)), salladsost (pastöriserad KOMJÖLK, vegetabiliskt ystensym, palmolja, salt, syrningskultur), fetaost (Pastöriserad får och getMJÖLK, havssalt, mjölksyrakultur, vegetabilisk ystenzym), vitlök.
Pommes duchesse:
Mospotatis, (potatis, konserveringsmedel (E223)), crème fraiche laktosfri (pastöriserad GRÄDDE, laktasenzym, syrningskultur) ÄGGULA, såsbas (pressad rapsolja, emulgeringsmedel (citronsyraester), arom, färgämne (betakaroten)), salt, vitpeppar, rapsolja, schalottenlök, kantareller (Salt, vatten), persilja, svampbuljong (Maltodextrin, salt, jästextrakt, palmfett, arom, karljohansvamppulver 2,0%, lökpulver, kryddor, socker)
Rödvinssås:
Matlagningsvin (rött vin 98,8% (Ursprung Spanien), salt, peppar, antioxidationsmedel (vitamin C), SULFIT (konserveringsmedel) kaliumsorbat (konserveringsmedel), metavinsyra (surhetsreglerande medel)) Demi-glace (Köttbuljong 83% (vatten, nötkött, oxben), grönsaksbuljong (vatten, morötter, svamp, lök, tomater, vitlök, svartpeppar, timjan), kollagen (nöt), stärkelse, nötköttextrakt 1,0%, salt, karamelliserat socker, kalvextrakt 0,3%, rödvinsextrakt, tomatpuré, morotsjuicekoncentrat, lagerblad, svartpeppar) majsstärkelse, guldkulör (Färgämne (sockerkulör E 150c), salt, konserveringsmedel (E211)) salt, vitpeppar, lagerblad, timjan, kalvfond (Vatten, salt, nötköttsextrakt 5,0%, tomatpulver, arom, koncentrerad kalvbuljong 1,0%,modifieradpotatisstärkelse, syra:mjölksyra, konserveringsmedel: kaliumsorbat)
Vitvinssås med fänkål & champagne
Laktosfri grädde (högpastöriserad GRÄDDE, stabiliseringsmedel (karragenan), laktasenzym), vitt matlagningsvin (( vitt vin 98,8% (Ursprung Spanien), salt, peppar, antioxidationsmedel (vitamin C), SULFIT (konserveringsmedel) kaliumsorbat (konserveringsmedel), metavinsyra (surhetsreglerande medel)), lök, fänkål, fiskfond (Vatten, salt,vittvin,TORSKPULVER (FISK) 5,7%, modifierad potatisstärkelse, grönsakspulver (morot, palsternacka, lök), syra:citronsyra, aromer, konserveringsmedel: kaliumsorbat), socker, salt, vitpeppar, Champagne (SULFIT), Cava (SULFIT).
Brynt Scharlottensmör:
Smör (Pastöriserad GRÄDDE, mjölksyrakultur, salt), schalottenlök, salt, brynt chalottenlökfond (Koncentrerad lökfond (vatten, lökjuicekoncentrat, lökpulver, naturlig lökarom), salt, ättika, socker, jästextrakt, modifierad majsstärkelse, förtjockningsmedel (xantangummi), solrosolja, lagerblad, svartpeppar)
Grönsaker: Sparris, polkabeta, rädisa. Vinegrette: Rapsolja, Citronjuice (från koncentrat (Ursprung: EU/ icke EU), citronolja, konserveringsmedel (kaliumdisulfit)), vitvinsvinäger (Vin, vatten, antioxidationsmedel (KaliumdiSULFIT)), timjan, dragon, oregano.
Passionscheesecake:
Grädde (Högpastöriserad GRÄDDE (ursprung Sverige), stabiliseringsmedel (karragenan)), laktosfri färskost (Laktosfri GRÄDDE, fettfritt MJÖLKPULVER, stabiliseringsmedel (pektin, guarkärnmjöl), salt, konserveringsmedel (kaliumsorbat), syrningskultur), digestivekex (VETEMJÖL, solrosolja, socker, FULLKORNSVETEMJÖL, glukos-fruktossirap, salt, bakpulver (E500, E503), antioxidationsmedel (E330). Kan innehålla spår av mjölk och sesamfrö), Salt, florsocker (socker, 2% potatisstärkelse), vaniljsocker (Socker, vaniljarom 6,4% (vanillin, äkta vanilj, maltodextrin), potatisstärkelse), vaniljpulver.
Kokoscrumble: kokosflingor, smör (Pastöriserad GRÄDDE, mjölksyrakultur, salt), socker.
Passionsfruktscurd: passionsfruktspuré, syltsocker (Socker, geleringsmedel (pektin), surhetsreglerande medel (citronsyra, innehåller 0,1% vegetabiliskt fullhärdat fett, (solros)), konserveringsmedel (kaliumsorbat))
BARNMENY:
Liten tacopaj:
Pajskal: VETEMJÖL (GLUTEN), socker, koncentrerat SMÖR (MJÖLK), ÄGGVITA, ÄGG, invertsockersirap, bakpulver (difosfater [VETE], natriumkarbonater [VETE], ammoniumkarbonater), salt. (KAN INNEHÅLLA SPÅR AV SOJA)
Fyllning: Nötkött*(93%), kryddor (bl. a chili, paprikapulver, cayennepeppar), socker, salt. *Ursprung: SE, ost (Pastöriserad KOMJÖLK, majsstärkelse, salt, syrningskultur, löpe, färgämne (karoten)). Tomat (81%) (krossade tomater, tomatpuré), vatten, lök (2%), grön paprika, salt, kryddor och örter (chilipeppar, vitlök, spiskummin, cayennepeppar, koriander, oregano), limejuice, majsstärkelse, röd paprika, jalapeño (0,07%).
Kycklingfilé, klyftpotatis samt husets Bearnaise:
Potatis, klyftad, stekt kycklingfilé (kyckling, antioxidationsmedel (E316), antioxidationsmedel (E325), antioxidationsmedel (E331), salt, druvsocker, E451, kryddor (bl.a.vitlök), rosmarin, chili, enbär, rapsolja), bearnaisesås: Såsbas (Svensk pressad rapsolja, citronsyraester, arom, färgämne (betakaroten)), äggula (pastöriserad ÄGGULA, konserveringsmedel (kaliumsorbat), surhetsreglerande medel (citronsyra E330)), rödvinsvinäger (vin, vatten, antioxidationsmedel (kaliumdiSULFIT E224)), vatten, salt, dragon, vitpeppar malen.
Chokladmousse:
Socker, kakao 11,5%, glukossirap, palmkärnolja*, SKUMMJÖLKSPULVER, chokladpulver 5,9% (kakao, socker, kakaosmör), VASSLEPROTEIN, maltodextrin, emulgeringsmedel (E472a), gelatin (från nöt), modifierad stärkelse, fullhärdad kokosnötolja, MJÖLKPROTEIN, stabiliseringsmedel (E339, E450, E401, E516), naturligt aromämne. * RSPO-certiferad palmolja.
Catering av Julmat, Nyårsmeny, Julkorgar
Vi hjälper dig att få en lugnare och mer harmonisk jul och nyår. Låt oss ta hand om maten, så kan du stöka med annat.
Inför julen erbjuder vi julmat för både små och stora sällskap och för olika tillfällen. Hos våra återförsäljare kan du köpa julsmörgås, kall jultallrik, jullandgång och jullunchtallrik direkt från butikshyllan och för catering har vi även jullunch samt julbord, julbuffé med både kallt och varmt.
Till nyårsafton erbjuder vi en trerätters nyårssupé, förberedd för er att slutföra det sista hemma. Välj mellan kött, fisk eller vegetariskt och vi erbjuder också en anpassad meny för de yngre gästerna i sällskapet. Våra kockar provlagar, sätter samman en välkomponerad nyårsmeny, planerar och lagar, så kan ni bara fokusera på att umgås och ha en riktigt trevlig nyårskväll.
Vi levererar catering av julmat och nyårsmeny till butiker i:
Trollhättan Vänersborg Uddevalla Lidköping Göteborg Jönköping Ulricehamn Falköping Kungälv Grästorp Färgelanda Dingle Munkedal Henån Rönnäng Stenungsund Tibro Töreboda Karlsborg Skene Bollebygd Bua Högsbohöjd Alingsås Bankeryd Borås Kärra Majorna Masthugget Angered Frölunda Bäckebol Heden Mölndal Ale Annedal Billdal Kullavik Onsala Torslanda
Beställ catering online; Klicka här för att hitta din närmsta butik och välj "Beställ online".